Stilingų britiškų „Mini“ automobilių gamintojas „BMW Group“ praneša, kad nuo šių metų lapkričio pradės naujos kartos tik elektra varomų „Mini Countryman“ automobilių serijos gamybą. 2023-ųjų pabaigoje į gatves išriedės elektromobilis „Countryman E“ bei pirmą kartą gamintojo istorijoje visais keturiais ratais varomas elektromobilis „Countryman SE“. Iki šiol pažangiausi serijos modeliai bus draugiški aplinkai ne tik dėl to, jog yra varomi vien elektra, bet ir dėl tvaresnės gamybos.

„Prieš 13 metų debiutavęs pirmasis „Countryman“ modelis buvo pirmasis, kuris peržengė 4 metrų ilgį. Tuo pačiu su šiuo keturiais ratais varomu modeliu „Mini“ įžengė į populiarų kompaktinių visureigių segmentą. Naujasis, trečios kartos „Countryman“ bus dar erdvesnis, patogesnis, modernesnis ir suderins tvarias keliones be jokių emisijų su „Mini“ modeliams būdingu išskirtiniu dizainu, prabanga ir dinamiškumu. Elektromobilių poreikis Lietuvoje sparčiai auga, todėl tvirtai tikime naujojo premium segmento „Mini Countryman“ sėkme mūsų rinkoje“, – sako BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas.

Gamintojas praneša, kad elektrinis „Mini Countryman E“ turės 140 kW/191 AG galios variklį, o „Mini Countryman SE“ versija su keturių varančiųjų ratų sistema „ALL4“ vairuotojams siūlys 230 kW/313 AG galią.

Modeliuose bus montuojama virš 64,7 kWh talpos baterija, kuri leis viena įkrova įveikti maždaug 450 km atstumą. Tokio atstumo automobilių vairuotojams pakaks mėgautis vairavimu ne tik miesto centre, bet ir važiuojant ilgesnius atstumus užmiestyje.

Nors jau iki šiol „Countryman“ buvo didžiausias „Mini“ automobilis, trečios kartos modelis taps dar didesnis ir erdvesnis. Naujasis „Countryman“ bus 4,42 cm ilgio – 13 centimetrų ilgesnis už savo pirmtaką, o aukštis išaugs beveik šešiais centimetrais – iki 1,61 metro.

Tvaresnė gamyba

„Mini“ automobilių pirkėjai galės džiaugtis ne tik visiškai „žaliomis“ kelionėmis, į aplinką neišskiriant CO2 emisijų, bet ir tuo, kad modeliai pagaminti tvaresniu būdu. „BMW Group“ gamybos ekologiškumui skiria didelį dėmesį – nuo žaliavų išgavimo ir naudojimo, iki aplinkai draugiškesnio gamybos proceso ir žiedinės ekonomikos principų pritaikymo, žaliosios energijos išnaudojimo.

Naujuose „Countryman“ modeliuose atsisakyta nebūtinų išorės ir salono dekoro elementų, o lengvojo lydinio ratlankiai bus gaminami iš iki 70 proc. perdirbto aliuminio.

Automobilio salone taip pat naudojamos antrinės medžiagos. Pavyzdžiui, grindų dangai ir kilimėliams yra perpanaudojami nebereikalingi žvejybos tinklai ir PET buteliai. Gamtai draugiška alternatyva tradiciniams sprendimams CO2 išmetimą sumažina iki 85 proc., lyginant su įprastais sprendimais.

Naujos kartos „Countryman“ automobiliai pirmą kartą bus gaminami Vokietijoje, Leipcigo mieste.

Kitos Krasta Auto naujienos